Merkelová stále podporuje voľbu Junckera do čela EK, napriek nesúhlasu Británie

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 18:25 • 2 min
Merkelová stále podporuje voľbu Junckera do čela EK, napriek nesúhlasu Británie

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes znovu potvrdila svoju podporu Jeanovi-Claudovi Junckerovi ako budúcemu predsedovi Európskej komisie, a to napriek nesúhlasu Británie, aby úrad obsadil bývalý luxemburský premiér.

slovakia

left justify in out

"Počas všetkých svojich rozhovorov pracujem na tom, aby som získala pre Jeana-Clauda Junckera potrebnú kvalifikovanú väčšinu, aby sa mohol stať nasledujúcim predsedom komisie," vyhlásila Merkelová v Berlíne, citovala ju tlačová agentúra DPA.
     

Merkelovej vyjadrenia nasledujú po tom, ako britský premiér David Cameron podľa informácií nedeľňajšieho internetového vydania spravodajského týždenníka Der Spiegel nepriamo pohrozil Merkelovej vystúpením ostrovnej monarchie z Európskej únie. Dôvodom mala byť prípadná podpora väčšiny členských krajín Európskej únie Jeanovi-Claudeovi Junckerovi ako budúcemu predsedovi Európskej komisie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies