Merkelová stále nespokojná s úlohou Ruska na Ukrajine

NETKY.SK • 4 November 2014, 13:48 • 2 min
Merkelová stále nespokojná s úlohou Ruska na Ukrajine

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v utorok zdôraznila svoju nespokojnosť s úlohou Moskvy vo východnej Ukrajine a povedala, že ešte nie je dôvod na zrušenie sankcií voči Rusku.

slovakia

left justify in out

Ruskom podporovaní povstalci zorganizovali 12. novembra vo východnej Ukrajine voľby, ktoré podľa Západu podkopávajú nedodržiavanú dohodu o prímerí medzi Kyjevom a východoukrajinskými separatistickým oblasťami. Merkelová povedala, že jej cieľom zostáva diplomatické riešenie, no udalosti počas víkendu ukázali, "aké je ťažké čo i len udržať dosiahnuté dohody pri pohľade na ilegálne voľby". Podľa nemeckej kancelárky "Rusko neprispieva k ukončeniu konfliktu spôsobom, aký by sme si želali. Sankcie sú nevyhnutné a nie je dôvod momentálne ich zrušiť."

 

Nová hlavná predstaviteľka zahraničnej politiky EÚ Federica Mogheriniová povedala podľa viacerých európskych novín, že podporuje sankcie, no je "veľký otáznik", či zmenia postoj Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies