Merkelová: Situáciu v utečeneckých táboroch som podcenila aj ja

NETKY.SK • 23 September 2015, 18:23 • 2 min
Merkelová: Situáciu v utečeneckých táboroch som podcenila aj ja

BRUSEL - Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová sa dnes krátko pred otvorením mimoriadneho summitu Európskej únie v Bruseli vyslovila za väčšiu angažovanosť únie v zahraničnopolitickej oblasti s cieľom efektívnejšie bojovať proti príčinám migračných vĺn.

slovakia

left justify in out

Šéfka nemeckej spolkovej vlády v sídelnom meste únie priznala, že aj ona osobne podcenila dramatickú situáciu v utečeneckých táboroch v Turecku a iných krajinách susediacich so Sýriou. Proti hladu a biede tam treba bojovať efektívnejšie, vyplynulo z Merkelovej slov, ktoré sprostredkovala tlačová agentúra DPA.

Medzi ďalšie témy mimoriadneho summitu únie zaradila nemecká kancelárka lepšie zabezpečenie vonkajších hraníc EÚ, spravodlivé prerozdelenie utečencov v rámci únie a zriadenie registračných centier na vonkajších hraniciach EÚ.

 

"Musíme sa dnes pokúsiť veci rozumne usporiadať," podčiarkla a dodala: "Verím, že Európa má na to silu."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona