Merkelová signalizuje tvrdší prístup v rokovaniach o brexite

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 14:55 • 2 min
Merkelová signalizuje tvrdší prístup v rokovaniach o brexite

BERLÍN - Ak Veľká Británia po vystúpení z Európskej únie zavedie pravidlá obmedzujúce hospodársku súťaž, Európska únia musí mať k dispozícii mechanizmy, ako čeliť takejto situácii. Vyhlásila to v piatok nemecká kancelárka Angela Merkelová.

slovakia

left justify in out

Londýn zároveň varovala, že pokiaľ občanom členských štátov EÚ odoprie právo na voľný pohyb, bude to mať svoju cenu. „Budeme musieť rozmýšľať, ako tomu čeliť,“ povedala Merkelová na stretnutí so zástupcami rodinných podnikov. Vyjadrenia signalizujúce tvrdší prístup Berlína v rokovaniach o brexite počas tohto týždňa zazneli od viacerých nemeckých predstaviteľov, uviedla agentúra AP.

Merkelová tiež poznamenala, že po odchode z európskeho spoločenstva si Veľká Británia bude môcť stanoviť vlastné štandardy v oblastiach ako ochrana životného prostredia alebo práva spotrebiteľov.

Rokovania medzi EÚ a Veľkou Britániou o brexite sa reálne začnú najskôr budúci mesiac po britských predčasných voľbách, ktoré sa budú konať 8. júna. Premiérka Theresa Mayová vyzýva voličov, aby hlasovaním vo voľbách upevnili parlamentnú väčšinu jej konzervatívnej strany, a tým aj posilnili pozíciu Londýna v rokovaniach o vystúpení z EÚ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona