Merkelová si s Macronom rozumie v základných otázkach

NETKY.SK • 16 Máj 2019, 07:06 • 2 min
Merkelová si s Macronom rozumie v základných otázkach

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová vyhlásila, že má s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom "intenzívne rozhovory", pričom obaja zmýšľajú rozdielne, ale stále dokážu nájsť kompromisy.

slovakia

left justify in out

Kancelárka zároveň trvá na tom, že obaja sú schopní potiahnuť Európsku úniu vpred.

 

Macron, snažiac sa vdýchnuť EÚ nový život v čase, keď narastajúci euroskeptický nacionalizmus skúša súdržnosť bloku, spravil z reformy eurozóny prioritu svojej politiky, ale Merkelová niektoré jeho myšlienky neprijala, a to najmä tie, ktoré by mohli vystaviť Nemecko väčšiemu riziku, informovala v stredu tlačová agentúra Reuters.

 

img

 

"Určite, máme intenzívne rozhovory. Naše povahy sa líšia v určitých ohľadoch, a do istej miery vnímame naše úlohy rozdielne," uviedla kancelárka pre nemecký denník Süddeutsche Zeitung.

 

"Napriek našim rozdielnym situáciám a perspektívam však dokážeme vždy nájsť kompromisy. V tomto smere robíme veľa pre európsky projekt. Máme tie isté všeobecné vízie," zdôraznila Merkelová.

 

Obaja lídri v januári podpísali novú zmluvu, ktorou aktualizovali dohodu o zmierení a spolupráci medzi Berlínom a Parížom z roku 1963. Niektorí analytici však pochybujú, že lídri dokážu viesť Európsku úniu, ktorá sa odvtedy rozrástla na 28 členských štátov s rozdielnymi a často protichodnými záujmami a prioritami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona