Merkelová si praje, aby Británia ostala súčasťou EÚ

NETKY.SK • 18 Február 2016, 17:24 • 2 min
Merkelová si praje, aby Británia ostala súčasťou EÚ

BRUSEL - Nemecká kancelárka Angela Merkelová má v úmysle urobiť všetko, čo sa bude dať, aby pomohla udržať Britániu v Európskej únii, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Idem do týchto rozhovorov s pozíciou, že chceme urobiť všetko pre to, aby sa vytvorili také podmienky, aby Veľká Británia mohla ostať súčasťou Európskej únie," uviedla Merkelová s tým, že niektoré záležitosti sú stále nevyjasnené.

 

Nemecká politička to vyhlásila po príchode na dvojdňový summit EÚ v Bruseli. "Toto je dôležité z pohľadu Nemecka," dodala Merkelová.

 

Francúzsky prezident dnes pred začiatkom summitu v Bruseli varoval európskych lídrov pred prílišnými ústupkami v diskusii s Britániou o jej zotrvaní v únii. Prílišné ústupky zo strany Bruselu by podľa neho mohli motivovať ďalšie štáty, aby pre seba žiadali "osobitné pravidlá" a tým by sa podkopali princípy európskej jednoty.

 

"Chcem, aby Británia ostala v EÚ. Zo všetkého najviac však dúfam v to, že Európa bude môcť rásť, silnieť, a že to nebude to môcť zastaviť žiaden z národných lídrov," zdôraznil. V hre je podľa neho celá Európska únia, nie iba jedna krajina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies