Merkelová: Sankcie voči Rusku nebránia dialógu

NETKY.SK • 16 Október 2014, 09:58 • 2 min
Merkelová: Sankcie voči Rusku nebránia dialógu

BERLÍN/KYJEV - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes uviedla, že sankcie uvalené na Rusko v súvislosti s krízou na Ukrajine sú potrebné, nebránia však dialógu s Moskvou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Merkelová pred summitom Ázia-Európa v Miláne, na ktorom sa kancelárka a ďalší európski lídri stretnú po prvý raz za niekoľko mesiacov s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, označila tiež situáciu na Ukrajine za "veľmi ťažkú", informovala agentúra Reuters.
      

Ukrajinský prezident Petro Porošenko krátko pred milánskym summitom hovoril s prezidentom USA Barackom Obamom o kríze na východe svojej krajiny. V telefonáte obaja podľa Porošenkovej kancelárie zdôraznili, že všetky strany musia dodržiavať prímerie.
      

Obama informoval ukrajinského lídra o obsahu videokonferencie, na ktorej hovoril s predstaviteľmi Británie, Francúzska, Nemecka a Talianska okrem iného o konflikte na východe Ukrajiny. Očakáva sa, že Porošenko sa v piatok v Miláne stretne s Putinom, dodáva agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona