Merkelová sa zrejme stretne s Putinom kvôli konfliktu na Ukrajine

NETKY.SK • 14 Október 2016, 15:37 • 2 min
Merkelová sa zrejme stretne s Putinom kvôli konfliktu na Ukrajine

BERLIN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová je pripravená na stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom na rokovaniach o pretrvávajúcom konflikte na východe Ukrajiny. S odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu šéfky nemeckej vlády Steffena Seiberta to dnes napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Seibert zdôraznil dôležitosť mierových rozhovorov, ktoré by mali byť v súlade s dohodami z Minska. Summit v Berlíne sa podľa jeho slov uskutoční, "pokiaľ budú splnené požiadavky na pokrok".

Kremeľ nedávno navrhol stretnutie Merkelovej, Putina, ukrajinského prezidenta Petra Porošenka a francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, ktoré by sa mohlo uskutočniť 19. októbra. Merkelovej vláda dosiaľ konanie ani termín tejto schôdzky nepotvrdila.

 

Kancelária francúzskeho prezidenta v stredu oznámila, že na stretnutí v Berlíne ohľadom ukrajinskej krízy sa telefonicky dohodli francúzsky prezident Hollande so svojím ruským náprotivkom Putinom a nemeckou kancelárkou Merkelovou. Všetci traja lídri sa tiež zhodli v názore, že rokovanie o Ukrajine bude musieť byť "konštruktívne", aby viedlo k zabezpečeniu prímeria a slobodných volieb na Ukrajine, na ktorej východe proti sebe stoja vládne sily a separatisti podporovaní Moskvou.

 

Putin nebol v Nemecku od začiatku ukrajinského konfliktu v polovici roku 2014, napísala DPA. Merkelová sa s Putinom stretla vlani v Moskve pri príležitosti 70-teho výročia ukončenia druhej svetovej vojny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona