Merkelová sa stretla s Kličkom a Jaceňukom: Rokovali za zatvorenými dverami

NETKY.SK • 18 Február 2014, 06:39 • 2 min
Merkelová sa stretla s Kličkom a Jaceňukom: Rokovali za zatvorenými dverami

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová prijala dnes za zatvorenými dverami lídrov ukrajinskej opozície Vitalija Klička a Arsenija Jaceňuka, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Merkelová a šéf nemeckej diplomacie Frank-Walter Steinmeier diskutovali s ukrajinskými lídrami približne hodinu. Kancelárka oboch ubezpečila, že Nemecko a Európska únia urobia všetko pre to, aby sa kríza na Ukrajine skončila "s pozitívnym výsledkom".
      

Na krátkej tlačovej konferencii sa Kličko a Jaceňuk poďakovali Merkelovej za podporu. "Nemali by sme podceňovať úlohu Nemecka, zvlášť nie úlohu kancelárky, ktorá je jedným z najvplyvnejších ľudí na svete," konštatoval Kličko. "Podpora zo strany Nemecka a Európskej únie zohráva veľkú úlohu na Ukrajine," dodal líder strany UDAR.
      

Nemecko sa podľa agentúry AP snaží hrať úlohu "dobrého policajta" - na rozdiel od Spojených štátov - v rámci sprostredkovateľského úsilia medzi ukrajinskou vládou a demonštrantmi. Berlín odmietol podporiť výzvu Washingtonu na sankcie proti vláde v Kyjeve, ktoré ju mali donútiť prijať požiadavky opozície na reformy.
      

Keďže Ukrajina je dôležitou tranzitnou krajinou pre dodávky ruského plynu do Európskej únie, primárnym záujmom Nemecka, ako aj celej EÚ, je stabilita v Kyjeve a vyhnutie sa diplomatickej roztržke s Moskvou, dodáva AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies