Merkelová sa po úraze na lyžovačke objavila na verejnosti s barlami

NETKY.SK • 7 Január 2014, 13:04 • 2 min
Merkelová sa po úraze na lyžovačke objavila na verejnosti s barlami

BERLÍN - Nemecká kancelária Angela Merkelová sa dnes za pomoci bariel objavila na verejnosti prvýkrát odvtedy, čo si zlomila panvu pri úraze na lyžovačke vo švajčiarskych Alpách.

slovakia

left justify in out

Merkelová sa stretla s detskými spevákmi kolied vo svojom berlínskom úrade. Spolu s nimi si zaspievala skladbu pri príležitosti sviatku Troch kráľov, ktorá oslavuje troch mudrcov na návšteve novonarodeného Ježiška.

Merkelová musela zrušiť takmer všetky ostatné svoje stretnutia na nasledujúce tri týždne, pretože počas vianočného behu na lyžiach v údolí Engadin utrpela zlomeninu panvy. V stredu bude viesť prvé tohtoročné zasadnutie kabinetu.

Najprv sa predpokladalo, že Merkelová (59) utrpela na lyžovačke nepríjemné pomliaždeniny. Až keď sa vrátila do Berlína, lekári zistili úplný rozsah jej zranenia.

Úraz ju donútil zrušiť plánovanú zahraničnú cestu do Poľska a tiež stretnutie s novým luxemburským premiérom Xavierom Bettelom.

Merkelová, ktorá začala vykonávať tretie funkčné obdobie v úrade kancelárky 17. decembra, plánuje vykonávať väčšinu svojej práce z domu. Informoval o to jej hovorca.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies