Merkelová sa nevzdá dohody o voľnom obchode s USA

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 12:53 • 2 min
Merkelová sa nevzdá dohody o voľnom obchode s USA

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová pred nemeckými podnikateľmi vyhlásila, že sa nevzdá dohody o voľnom obchode medzi Európu a USA a bude sa usilovať o širokú dohodu o obchode na budúcomesačnom summite organizácie G20.

slovakia

left justify in out

Vyhliadky plánovanej dohody o voľnom obchode medzi Európskou úniou a USA sa zdajú slabé hlavne po tom, ako americký prezident Donald Trump odstúpil z rokovaní o transpacifickej dohode.

 

Merkelová však v utorok na výročnom kongrese nemeckého priemyslu uviedla: "Budem naďalej presadzovať, aby sme sa posunuli vpred, aby sme tento projekt nezmrazili."

Nemecká kancelárka, ktorá bude hostiteľkou summitu organizácie G20 v dňoch 7. až 8. júla, zdôraznila výhody slobodných trhov a obchodu. Zároveň konštatovala, že sa bude usilovať o "širokú dohodu". "So zreteľom na novú americkú administratívu to nie je ľahké, ale musíme sa o to snažiť," dodala Merkelová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies