Merkelová: Rusko porušuje na Ukrajine medzinárodné právo

NETKY.SK • 10 December 2014, 09:45 • 2 min
Merkelová: Rusko porušuje na Ukrajine medzinárodné právo

KOLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová uviedla, že Rusko svojím konaním vo východnej Ukrajine porušuje medzinárodné právo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zdôraznila však, že urobí všetko, čo je v jej silách, na dosiahnutie diplomatického riešenia konfliktu. "Nemôžeme toto riešiť vojenskými prostriedkami," povedala Merkelová v utorok na kongrese jej konzervatívnej Kresťansko-demokratickej únie (CDU). "Budeme potrebovať veľa trpezlivosti, no som presvedčená, že to dokážeme prekonať."

 

Merkelová stojí na čele Nemecka od roku 2005, keď sa stala nástupníčkou Gerharda Schrödera. Po februárovom vypuknutí krízy na Ukrajine sa zase stala jedným z mála západných lídrov, ktorého názory si je kritizovaný ruský prezident Vladimir Putin ochotný vypočuť. Dnes 60-ročná luteránka s poľskými koreňmi je podľa časopisu Forbes už sedem rokov po sebe najmocnejšou ženou sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies