Merkelová Renzimu: Urobíme všetko pre to, aby sa nezatvárali hranice v Schengene

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 18:00 • 2 min
Merkelová Renzimu: Urobíme všetko pre to, aby sa nezatvárali hranice v Schengene

RÍM - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes v Taliansku povedala, že je rozhodnutá vyriešiť európsku migračnú krízu bez toho, aby ohrozila schengenskú zónu voľného pohybu.

slovakia

left justify in out

Odpovedala na otázku týkajúcu sa napätia na taliansko-rakúskych hraniciach v súvislosti s Brennerským priesmykom. "Urobím všetko, čo je možné, aby sa problémy vyriešili iným spôsobom ako uzatváraním (vnútorných) hraníc (Schengenu)," citovala ju tlačová agentúra DPA.

 

Merkelová, ktorá pricestovala do Ríma na piatkové odovzdanie tohtoročnej Medzinárodnej ceny Karola Veľkého pápežovi Františkovi, sa dnes popoludní stretla s talianskym premiérom Matteom Renzim. Ten na spoločnej tlačovej konferencii s Merkelovou odmietol kritické slová guvernéra nemeckej centrálnej banky Jensa Weidmana, že Taliansko nerobí dosť pre to, aby znížilo svoj verejný dlh.

 

"Môžete si byť absolútne istí, že sami vieme, čo máme robiť, rokujeme o tom s našimi európskymi partnermi a nepotrebujeme, aby nám to hovoril guvernér zahraničnej banky," povedal Renzi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies