Merkelová pripustila zavedenie minimálnej mzdy

NETKY.SK • 21 November 2013, 14:22 • 2 min
Merkelová pripustila zavedenie minimálnej mzdy

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová napokon pripustila možnosť zavedenia minimálnej mzdy v krajine.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok po rokovaní s opozičnou Sociálnodemokratickou stranou Nemecka (SPD), pravdepodobným budúcim koaličným partnerom jej kresťanských demokratov (CDU/CSU). Minimálnu mzdu má zavedených väčšina krajín EÚ, okrem Nemecka však tento nástroj nepoznajú napríklad ani vo Fínsku, Švédsku alebo Dánsku.

"Sociálni demokrati nebudú rokovať bez prísľubu všeobecne záväznej minimálnej mzdy," potvrdila Merkelová. Jej strana sa o vytvorenie takzvanej veľkej koalície snaží už od septembrových volieb, v ktorých jednoznačne zvíťazila. Kancelárka zdôraznila, že CDU s minimálnu mzdou nesúhlasí, ako však dodala, v prípade jej zavedenia sa pokúsi "urobiť všetko pre zabránenie straty pracovných miest". 

Merkelovej blok tvorený CDU a Kresťansko-sociálnou úniou Bavorska (CSU) vo voľbách 22. septembra presvedčivo zvíťazil, na vytvorenie vládnej väčšiny však potrebuje partnera. So sociálnym demokratmi už Merkelová vládla vo veľkej koalícii v rokoch 2005 až 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies