Merkelová prijala zodpovednosť za porážku CDU v Meklenbursku-Predpomoransku v nedeľňajších voľbách

NETKY.SK • 5 September 2016, 14:44 • 2 min
Merkelová prijala zodpovednosť za porážku CDU v Meklenbursku-Predpomoransku v nedeľňajších voľbách

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová prijala dnes zodpovednosť za slabý volebný výsledok svojej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) v nedeľňajších voľbách vo svojej domovskej spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko.

slovakia

left justify in out

Kancelárka vyhlásila, že jej prioritou po voľbách bude znovu získať dôveru voličov. Zdôraznila však, že rozhodnutia, ktoré prijala v súvislosti s utečeneckou krízou v uplynulých mesiacoch, boli správne.

 

"Samozrejme, že to má čo do činenia s utečeneckou politikou, preto za to nesiem zodpovednosť," citovala ju DPA. Merkelová sa vyjadrila na okraj summitu skupiny G20 v Číne.

 

Generálny tajomník CDU Peter Tauber predtým dnes povedal, že Merkelovej vláda už zaviedla sériu opatrení na obmedzenie prílevu utečencov, integráciu 1,1 milióna migrantov, ktorí prišli do Nemecka vlani a na zlepšenie bezpečnosti v krajine.

 

"Chvíľu však potrvá, kým tieto opatrenia prinesú výsledky a kým znovu získame stratenú dôveru," povedal na tlačovej konferencii.

 

Volebný úspech pravicovo-populistickej Alternatívy pre Nemecko (AfD) v Meklenbursku-Predpomoransku privítali šéfovia ultrapravicových strán v Taliansku a vo Francúzsku.

 

"To, čo nebolo možné včera, sa stalo možným. Vlastenci z AfD predstihli stranu pani Merkelovej," uviedla na Twitteri v nedeľu v noci Marine Le Penová z francúzskeho Národného frontu.

 

"Fantastické hlasovanie v Nemecku: Veľká facka pre Merkelovú v jej regióne a víťazstvo pre Alternatívu pre Nemecko, spojenca Ligy Severu a Le Penovej," reagoval na Facebooku vodca talianskej ultrapravicovej Ligy Severu Matteo Salvini.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies