Merkelová prichádza pre utečeneckú krízu o hlasy voličov

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:41 • 2 min
Merkelová prichádza pre utečeneckú krízu o hlasy voličov

BERLÍN - Popularita nemeckej kancelárky Angely Merkelovej sa prepadla na najnižšiu úroveň od začiatku tohto roka v dôsledku kritiky vznesenej na jej adresu v súvislosti s riešením migračnej krízy, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Miera obľúbenosti Merkelovej sa počas uplynulého týždňa znížila o tri percentá na 49 percent. Vyplýva to z prieskumu nemeckého inštitútu Forsa, ktorý dnes zverejnili nemecký časopis Stern a súkromná televízna spoločnosť RTL.

 

Výsledky prieskumu ďalej ukázali, že podpora voličov Merkelovej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) a jej bavorskej sesterskej Kresťansko-sociálnej únie (CSU) sa oproti minulému týždňu znížila o jedno percento na 40 percent.

 

"Skutočnosť, že CDU-CSU stratila jedno percento, je dôsledkom kritiky Angely Merkelovej v súvislosti s utečeneckou politikou bavorským premiérom (a lídrom CSU) Horstom Seehoferom," povedal vedúci inštitútu Forsa a sociológ Manfred Güllner a dodal, že stranu potrestali voliči za nezhody vo vlastných radoch.

 

DPA pripomenula, že i keď kancelárku stále podporuje 89 percent voličov CDU, v radoch stúpencov sesterskej CSU je Merkelovej obľúbenosť podľa prieskumu výrazne nižšia, a to 74 percent.

 

Seehofer začiatkom septembra kritizoval Merkelovú a očakávanie, že ku koncu roka zostane nedokončených 350.000 azylových konaní, a varoval pred zmenou nálad obyvateľstva, pokiaľ ide o ústretovosť k utečencom.

 

Rozhodnutie Merkelovej prijať tisíce utečencov, ktorí uviazli v Maďarsku, už predtým kritizoval generálny tajomník CSU Andreas Scheuer. Predsedníctvo CSU to podľa neho považuje za "zlé rozhodnutie". Scheuer žiada obmedziť masívny príliv utečencov do Nemecka, ktoré si nemôže dovoliť, aby každý utečenec, ktorý sa vydá do Európy, myslel len na túto krajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona