Merkelová pricestovala na krátku návštevu Prahy

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 10:50 • 2 min
Merkelová pricestovala na krátku návštevu Prahy

Merkelová pricestovala na krátku návštevu Prahy - Politika Nemecká kancelárka Angela Merkelová pricestovala dnes do Prahy na rozhovory s najvyššími českými predstaviteľmi. Hneď po prílete zamierila Úrad vlády, kde by mala s premiérom Petrom Nečasom hovori

slovakia

left justify in out

img

Nemecká kancelárka Angela Merkelová pricestovala dnes do Prahy na rozhovory s najvyššími českými predstaviteľmi. Hneď po prílete zamierila Úrad vlády, kde by mala s premiérom Petrom Nečasom hovoriť o európskom fiškálnom pakte či jadrovej energetike.
      ČR spolu s Britániou odmietla na rozdiel od ostatných 25 členských krajín EÚ podpísať dohodu, ktorou sa signatárske štáty zaviazali dodržiavať prísne rozpočtové pravidlá. Merkelová pred návštevou Prahy naznačila, že pre Česko to nie je problém a nedostane sa do izolácie, pretože nie je krajinou eurozóny.
      Kancelárka cez víkend v týždňovom internetovom posolstve vyzdvihla vzťahy s ČR. Aj keď sa v nich vždy objavia odlišné názory na rôzne otázky, ako napríklad pri jadrovej energii, obe krajiny neustále hľadia vpred, uviedla. Nemecko sa po vlaňajšej havárii v japonskej jadrovej elektrárni Fukušima-I rozhodlo vyradiť z prevádzky atómové elektrárne, pokým česká vláda plánuje výstavbu ďalších dvoch blokov Jadrovej elektrárne Temelín.
      Merkelová sa počas krátkej návštevy stretne aj s českým prezidentom Václavom Klausom. Pred odletom do Berlína bude popoludní diskutovať so študentmi Karlovej univerzity o budúcej podobe Európy.
      Kancelárka pred návštevou českým novinárom povedala, že Prahu miluje. V 80. rokoch v meste strávila niekoľko mesiacov počas troch študijných pobytov, uviedol spravodajský portál iDNES.cz.

Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies