Merkelová presadzuje medzinárodnú dohodu o Sýrii

NETKY.SK • 3 September 2013, 11:31 • 2 min
Merkelová presadzuje medzinárodnú dohodu o Sýrii

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes uviedla, že jednotná medzinárodná reakcia na použitie chemických zbraní v Sýrii je nepravdepodobná. Zdôraznila však, že musí byť využitá aj "najmenšia šanca" na jej dosiahnutie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nemecko sa podľa svojich predstaviteľov nezúčastní na prípadnej vojenskej intervencii. Pred tohtotýždňovým summitom skupiny G-20 presadzuje konanie na úrovni Bezpečnostnej rady OSN, v ktorej sú rokovania o Sýriu už dlho na mŕtvom bode. Merkelová vo vystúpení na poslednom zasadnutí parlamentu pred voľbami (22. septembra) konštatovala, že BR OSN doposiaľ "blokuje predovšetkým veľmi tvrdý postoj Ruska a Číny".

Nemecko chce podľa nej urobiť všetko na dosiahnutie spoločnej medzinárodnej reakcie. "To nie je veľmi pravdepodobné, avšak musí sa využiť aj tá najmenšia šanca," citovala ju agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies