Merkelová: Pre Sýriu budú najlepšie politické riešenia

NETKY.SK • 25 November 2015, 17:05 • 2 min
Merkelová: Pre Sýriu budú najlepšie politické riešenia

BERLÍN - K deeskalácii situácie v Sýrii prispejú iba politické riešenia, uviedla dnes nemecká kancelárka Angela Merkelová v prejave na pôde Spolkového snemu v reakcii na utorňajšie zostrelenie ruského vojenského lietadla v blízkosti turecko-sýrskych hraníc.

slovakia

left justify in out

"Neexistuje žiadny iný spôsob, ktorý by priniesol dlho udržateľné riešenie," povedala Merkelová.

 

"Po zostrelení sa situácia zhoršila. Teraz musíme urobiť všetko, čo je v našich silách aby sme zabránili eskalácii," zdôraznila kancelárka a vyjadrila nádej, že nedávne udalosti nepoškodia pokrok zaznamenaný v prebiehajúcich mierových rokovaniach o Sýrii.

 

V dnešnom 40-minútovom prejave v dolnej komore nemeckého parlamentu ďalej uviedla, že stupeň bezpečnostnej hrozby je v Nemecku na vysokej úrovni, trvala však na tom, že ľudia musia pokračovať v normálnom živote.

 

Merkelová sa dnes v Paríži stretne s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Nemecko podľa nej vyjadrí Francúzsku solidaritu po útokoch v Paríži, ktoré 13. novembra pripravili o život najmenej 130 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona