Merkelová: Pre pokrok je potrebá osobná zodpovednosť a iniciatíva

NETKY.SK • 31 December 2013, 06:45 • 2 min
Merkelová: Pre pokrok je potrebá osobná zodpovednosť a iniciatíva

BERLÍN - Za priority určila nemecká kancelárka okrem iných udržanie financií krajiny v poriadku či poskytnutie podpory pre rodiny.

slovakia

left justify in out

Osobná zodpovednosť a iniciatíva - tieto dve kvality budú potrebovať Nemci pre pokrok svojej krajiny i celej Európy v roku 2014. Uviedla to vo svojom dnes zverejnenom novoročnom posolstve nemecká kancelárka Angela Merkelová.

"Štát môže investovať. Môže vytvoriť dobré podmienky... Politika však môže zrealizovat len málo bez vás všetkých v našej krajine. To, čo každý z nás realizuje individuálne v malom rozsahu - ovplyvňuje našu krajinu celkovo," citovala z Merkelovej vyhlásenia agentúra DPA.

Za priority určila nemecká kancelárka okrem iných udržanie financií krajiny v poriadku či poskytnutie podpory pre rodiny. Zároveň pripomenula, že bez ohľadu na to, aká politika sa vedie v Berlíne, musí mať Nemecko na pamäti, aká dôležitá je pre jeho úspech Európa - čo platí i naopak, píše DPA.

"Pokrok v našej krajine závisí od pokroku v Európe," uviedla Merkelová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies