Merkelová pozvala lídrov najväčších firiem na diskusiu o integrácii migrantov

NETKY.SK • 13 August 2016, 17:48 • 2 min
Merkelová pozvala lídrov najväčších firiem na diskusiu o integrácii migrantov

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová pozvala lídrov najväčších nemeckých firiem vrátane Siemensu a Volkswagenu, aby spoločne diskutovali o spôsoboch začlenenia migrantov do sveta práce. Informoval o tom dnes denník Bild.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí v kancelárskom úrade, naplánovanom na 14. septembra, chce Merkelová presvedčiť šéfov spoločností, aby vytvorili viac učňovských a pracovných príležitosti pre žiadateľov o azyl.

 

Kancelárka sa nachádza pod nátlakom, aby zmiernila finančnú a administratívnu záťaž, ktorú znášajú miestne úrady pri starostlivosti o utečencov a migrantov. Tých totiž prišlo do Nemecka vďaka utečeneckej politike otvorených dverí od začiatku roka 2015 až vyše milióna, pripomenula dnes v správe tlačová agentúra DPA.

 

Merkelovej vláda schválila v júli balík opatrení na integráciu migrantov, vďaka ktorým sa budú títo ľudia učiť nemčinu a otvoria sa im cesty na pracoviská.

 

Na iniciatíve Merkelovej vlády, nazvanej "My spoločne", sa zúčastňujú aj ďalšie firmy, napríklad automobilky Daimler a Opel, módy návrhár Hugo Boss alebo Deutsche Bank.

 

V krajine silnejú protiprisťahovalecké nálady, ktoré vyplývajú zo strachu, že noví príchodzí odčerpajú štátne financie a obsadia trh práce. Avšak firmy "vnímajú dlhodobý potenciál migrantov v Nemecku". Uvádza sa to na webovej stránke iniciatívy "My spoločne".

 

Účastníci iniciatívy "chcú zohrať pozitívnu úlohu pri zmene spoločnosti a chcú prispieť k atmosfére otvorenosti a vzájomného porozumenia v Nemecku", píše sa na webe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies