Merkelová podporí Jeana-Clauda Junckera na post šéfa Európskej komisie

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 09:08 • 2 min
Merkelová podporí Jeana-Clauda Junckera na post šéfa Európskej komisie

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová podporí Jeana-Clauda Junckera, aby sa stal novým predsedom EK, uviedol dnes šéf parlamentnej frakcie CDU/CSU v Bundestagu Volker Kauder.

slovakia

left justify in out

"Vyhrali sme voľby, Jean-Claude Juncker je náš kandidát," povedal Kauder v raňajšom vysielaní televízie ZDF. Dodal, že najprv treba počkať na nové usporiadanie Európskeho parlamentu a Európska ľudová strana (EĽS) sa jasne vysloví za Junckera, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Kauder tiež vyjadril názor, že netreba pripisovať príliš veľkú váhu silnému výsledku euroskeptickej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD). Dodal, že "strany protestu" môžu vždy prebudiť potenciál. Najlepšie by bolo, vôbec sa nezaoberať s takýmito skupinami, poznamenal nemecký poslanec.

 

Strana AfD získala podľa oficiálnych výsledkov sedem percent hlasov. K zlému volebnému výsledku CSU Kauder povedal, že z toho nie je šťastná ani samotná CSU, na druhej strane však pomohla strane CDU na spolkovej úrovni k dobrému výsledku a únia CDU/CSU je s celkovým výsledkom spokojná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies