Merkelová plánuje zmeniť pravidlá boja. Chce celoštátne pravidlá pre oblasti s vysokým výskytom koronavírusu

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 15:33 • 2 min
Merkelová plánuje zmeniť pravidlá boja. Chce celoštátne pravidlá pre oblasti s vysokým výskytom koronavírusu

Nemecká vláda pripravuje návrh zákona, ktorý by mal zabezpečiť jednotné uplatňovanie obmedzení v regiónoch s vysokou mierou nákazy koronavírusom.

slovakia

left justify in out

V piatok o tom informovala hovorkyňa kancelárky Angely Merkelovej Ulrike Demmerová. Nemecko je vysoko decentralizovaný štát, kde majú vlády šestnástich spolkových krajín ďalekosiahle kompetencie v oblasti zavádzania a rušenia pandemických reštrikcií.

Angela Merkelová sa nedávno sťažovala na niektoré spolkové štáty, ktoré podľa nej v regiónoch, kde sú infekcie na vzostupe, upúšťajú od v minulosti dohodnutých opatrení. Nemci rovnako, ako v mnohých ďalších európskych krajinách, čelia rastúcemu počtu prípadov nákazy koronavírusom, k čomu prispieva nový infekčnejší variant vírusu pôvodne lokalizovaný vo Veľkej Británii.

I keď počty nových infekcií a hospitalizovaných osôb prudko stúpajú, niektorí krajinskí predsedovia vlád naďalej podporujú limitované uvoľňovanie pandemických opatrení, kým iní sú za prísnejší lockdown.

Federálna vláda a vlády spolkových krajín sa musia dohodnúť na legislatíve s celoštátnou platnosťou. Tá by mala určiť aké reštrikcie budú platiť v oblastiach, kde nové infekcie za sedem dní prekročia hranicu sto na 100-tisíc obyvateľov, uviedla hovorkyňa kancelárky Ulrike Demmerová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona