Merkelová plánuje pokračovať v snahách o ochranu planéty: USA nás nezastaví

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 12:33 • 2 min
Merkelová plánuje pokračovať v snahách o ochranu planéty: USA nás nezastaví

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová vyzvala dnes svet, aby spoločne pracoval na ochrane "našej planéty Zem" pred klimatickou zmenou.

slovakia

left justify in out

"Krok USA nemôže zastaviť a nezastaví tých z nás, ktorí sa cítia byť zaviazaní k ochrane planéty," zdôraznila kancelárka v reakcii na piatkové oznámenie amerického prezidenta Donalda Trumpa, že Spojené štáty odstúpia od parížskej klimatickej dohody z roku 2015.

 

"Všetkým, ktorí veria v dôležitosť našej planéty, hovorím: Pokračujme v spoločnej ceste, aby sme boli úspešní (pri chránení) našej Matky Zeme," pokračovala kancelárka v krátkom vyhlásení, ktoré poskytla médiám. Po piatkovom oznámení americkej vlády je podľa nej teraz najdôležitejšie hľadieť do budúcnosti.

 

Trump vo štvrtok v Bielom dome vyhlásil, že USA odstúpia od klimatickej dohody, pretože je podľa neho pre Američanov neúnosne drahá. Chce vyrokovať takú, ktorá bude pre jeho krajinu "spravodlivá". Povedal to v čase príprav na júlový summit lídrov skupiny G20, ktorý bude v nemeckom Hamburgu hostiť kancelárka Merkelová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies