Merkelová parlamentu odporučí grécku dohodu

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 12:55 • 2 min
Merkelová parlamentu odporučí grécku dohodu

BRUSEL – Nemecká kancelárka Angela Merkelová by "s plným presvedčením" odporučila parlamentu schváliť otvorenie rokovaní o treťom úverovom programe pre Grécko, ak grécky parlament odobrí celý program a prijme východiskové zákony.

slovakia

left justify in out

Merkelová síce nepovedala, kedy sa tak stane, ale uviedla, že parlamentnej komisii dá pozitívnu správu tento týždeň. Kancelárka dodala, že kým nie je isté, že grécky parlament zákony schváli, je lepšie nezvolávať poslancov z letnej prestávky, Na otázku, či verí, že Grécko zavedie tvrdý program, odpovedala, "bude to dlhá a ťažká cesta."

 

Kancelárka potvrdila, že Nemecko upustilo od požiadavky, aby záverečný dokument zo summitu obsahoval jednoznačnú formuláciu, že pokiaľ Atény nesplnia podmienky pre ďalšiu pomoc, majú dočasne vystúpiť z eurozóny. "Nepotrebujeme plán B, pretože sme schválili plán A," uviedla Merkelová. 

 

Lídri eurozóny sa v pondelok dohodli, že s Gréckom začnú rokovania o treťom úverovom programe, ktorý má krajinu zachrániť pred bankrotom a udržať ju ako súčasť menovej únie. Po celonočných rokovaniach v Bruseli to potvrdil predseda Európskej rady Donald Tusk a ďalší predstavitelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies