Merkelová označila Rusko ako formujúce medzinárodný poriadok

NETKY.SK • 11 December 2017, 19:14 • 2 min
Merkelová označila Rusko ako formujúce medzinárodný poriadok

BERLÍN - Angela Merkelová vyhlásila, že Rusko je silou, ktorá formuje medzinárodný poriadok a uviedla ako príklad situáciu v Sýrii. Informuje agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Vidíme Rusko, ktoré vytvára medzinárodný poriadok silou, ktorú má, keď sa pozrieme na to, čo dokázali v Sýrii," povedala kancelárka na tlačovej konferencii v Berlíne. O Európskej únii, naopak, povedala, že EÚ musí začať hrať "vedúcu úlohu" vo svete, ktorá má "dôležitý význam". Pri tom Merkelová pripomenula nielen zosilnené Rusko, ale aj Čínu.

 

6. decembra ruský prezident Putin vydal vyhlásenie o celkovej likvidácii teroristickej skupiny "Islamský štát" na teritórií Sýrie. Zdôraznil, že ešte môžu ostať nejaké ohniská odporu, ale celkovo bojová aktivita na tomto teritóriu je ukončená "celkovým víťazstvom ".

 

V pondelok Putin už navštívil vojenskú základňu v Rusku, pozdravil vojakov pri príležitosti ich úplného víťazstva nad teroristami a vydal rozkaz, ako vrchný veliteľ ozbrojených síl Ruskej Federácie, na začiatok návratu vojakov do bodov ich trvalej dislokácie v Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies