Merkelová opäť kritizovala Rusko, nevylúčila nové sankcie

NETKY.SK • 26 November 2014, 11:24 • 2 min
Merkelová opäť kritizovala Rusko, nevylúčila nové sankcie

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v stredu nezvyčajne tvrdo zaútočila na Rusko, ktoré podľa nej naďalej rozdúchava krízu na Ukrajine. Zároveň v tejto súvislosti nevylúčila aj ďalšie sankcie voči Moskve. Riešenie ukrajinskej krízy si však podľa nej vyžaduje "trpezlivosť".

slovakia

left justify in out

"Nič neospravedlňuje priamu alebo nepriamu účasť Ruska na bojoch v Donecku a Luhansku," povedala kancelárka v prejave pred poslancami Bundestagu. Ako dodala "ruské činy" podľa nej spochybňujú mierové usporiadanie Európy a sú porušením medzinárodného práva. "Naše úsilie na prekonanie tejto krízy si bude vyžadovať trpezlivosť a pevnú vôľu," uviedla Merkelová. 

 

Predsedníčka nemeckej vlády ako jedna z mála európskych lídrov už od začiatku vypuknutia vojny na Ukrajine pravidelne komunikuje s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Naposledy sa s ním stretla na summite G20 v austrálskom Brisbane. Krátko po schôdzke šéfa Kremľa obvinila z podkopávania mieru v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies