Merkelová odmieta odchod Grécka z eurozóny, krajinu by postihol chaos a násilie

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 12:33 • 2 min
Merkelová odmieta odchod Grécka z eurozóny, krajinu by postihol chaos a násilie

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová vyzvala poslancov Bundestagu, aby podporili začatie rokovaní o novom, treťom záchrannom balíku pre Grécko.

slovakia

left justify in out

Zároveň odmietla prípadný odchod Grécka z eurozóny s tým, že krajine by hrozil "chaos a násilie". Informovali o tom agentúry AP a DPA. Merkelová na mimoriadnom zasadnutí Bundestagu, na ktorom poslanci rozhodnú o tom, či poskytnú vláde mandát na začatie rokovaní o treťom záchrannom programe pre Grécko, povedala, že tu nejde len o Grécko, ale o "silnú Európu a silnú eurozónu".

 

Ďalšie peniaze pre Grécko postavili proti Merkelovej viacero poslancov z radov jej konzervatívnej strany. Tí poukazujú najmä na rastúcu nespokojnosť nemeckého obyvateľstva so zvyšovaním pomoci pre Grékov, najmä potom, ako sa vyvíjali rozhovory gréckej vlády a veriteľov v predchádzajúcich mesiacoch. Aj samotná kancelárka pripustila, že mnohí sa obávajú, či bude záchranný program úspešný, no dodala, že reformné úsilie Grécka bude prísne monitorované.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies