Merkelová odcestovala na okružnú cestu po troch afrických štátoch

NETKY.SK • 12 Júl 2011, 10:59 • 2 min
Merkelová odcestovala na okružnú cestu po troch afrických štátoch

Merkelová odcestovala na okružnú cestu po troch afrických štátoch

slovakia

left justify in out

img

Keňu, Angolu a Nigériu navštívi nemecká kancelárka Angela Merkelová v nasledujúcich dňoch počas svojej tretej cesty do Afriky od roku 2007. Informovala o tom dnes agentúra DPA.
      Šéfku spolkovej vlády, ktorá dnes odcestovala na africký kontinent, sprevádzajú ministerka pôdohospodárstva Ilse Aignerová, viacerí poslanci rôznych parlamentných strán a početná hospodárska delegácia.
      Podľa Merkelovej slov by návšteva mala byť signálom partnerských vzťahov. V jej centre bude problematika energetiky, chce však s partnermi hovoriť aj o korupcii.
      Popri rokovaniach s prezidentmi všetkých troch uvedených afrických štátov figuruje v Merkelovej programe aj vystúpenie na univerzitnej pôde v kenskej metropole Nairobi a stretnutia s predstaviteľmi mimovládnych organizácií v angolskej Luande a nigérijskej Abuji.
      Merkelová, ktorá v roku 2007 navštívila Etiópiu, Libériu a Juhoafrickú republiku a pri ceste na svetový futbalový šampionát v JAR v roku 2010 sa zastavila nakrátko aj v Ghane, by sa do Berlína mala vrátiť v noci na piatok.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies