Merkelová o Ukrajine: Staviame na diplomatické riešenie, vojenské nevidím

NETKY.SK • 9 Február 2015, 19:30 • 2 min
Merkelová o Ukrajine: Staviame na diplomatické riešenie, vojenské nevidím

WASHINGTON - Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová po dnešnom stretnutí s prezidentom USA Barackom Obamom opakovane zdôraznila svoje odmietavé stanovisko k vojenskému riešeniu konfliktu na Ukrajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Naďalej staviame na diplomatické riešenie. ... Vojenské riešenie nevidím," citovala jej slová tlačová agentúra DPA.
     

Na margo plánovaného stredajšieho summitu o ukrajinskej kríze v Minsku nemecká kancelárka vyhlásila, že úlohou dňa je hľadať riešenia, nie v zmysle sprostredkovania, ale v záujme európskeho mierového poriadku. Úspech v Minsku však vôbec nie je istý, zdôraznila.
     

Barack Obama a Angela Merkelová pohrozili podľa DPA ďalšími ekonomickými sankciami voči Ruskej federácii, ak stredajšie rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom neprinesú konkrétne výsledky.
     

Merkelová po stretnutí s americkým hostiteľom podčiarkla každopádne pokračovanie jednoty aliancie medzi USA a Európskou úniou.
     

Bez ohľadu na škandál okolo zhromažďovania informácií americkou Národnou bezpečnostnou agentúru (NSA) podčiarkla význam podpory USA v boji proti terorizmu, a to napriek tomu, že odlišné názory na niektoré otázky v sfére tajných služieb, ako pripustila, pretrvávajú. V súvislosti s hrozbou terorizmu však vidíme, ako úzko musíme spolupracovať, konštatovala a dodala, že americká strana poskytla mnohé dôležité informácie, ktoré sa týkali aj bezpečnosti Nemecka. Na túto spoluprácu by Berlín nechcel rezignovať, vyplynulo z kancelárkiných slov.    
     

Šéfka nemeckej spolkovej vlády vo Washingtone zdôraznila, že je nutné naďalej hovoriť o pomere medzi slobodou a ochranou údajov, aj keď sa aktuálne ocitol jasne v popredí boj proti teroristickým hrozbám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies