Merkelová nie je presvedčená o výsledku rokovaní v Moskve

NETKY.SK • 6 Február 2015, 14:16 • 2 min
Merkelová nie je presvedčená o výsledku rokovaní v Moskve

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová povedala, že nie je jasné, či sa jej spolu s francúzskym prezidentom Françoisom Hollandom podarí dosiahnuť prelom počas piatkových rokovaní s ruským prezidentom Vladimirom Putinom o kríze na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

 "Je úplne otvorené, či týmito rokovaniami dosiahneme prímerie, nevieme, či sa to dnes podarí, alebo či azda bude treba ďalšie rokovania," uviedla Merkelová na tlačovej konferencii v Berlíne pred odchodom do Moskvy. "Nevieme, či budeme mať v Moskve dlhé alebo krátke rokovania, alebo či to budú posledné rokovania," dodala. Podľa vlastných slov chce však spraviť všetko, čo sa dá pre vyriešenie konfliktu a predovšetkým pre ukončenie krviprelievania.

Ruský prezident Vladimir Putin je podľa Kremľa s lídrami dvoch vedúcich krajín EÚ pripravený viesť konštruktívne rokovanie o Ukrajine. Vláda v Moskve zároveň verí, že vezmú vo svojom pláne o ukončení konfliktu do úvahy aj opatrenia, ktoré už dávnejšie navrhol Putin. Podľa Hollandových slov sa spolu s Merkelovou rozhodli pre "novú iniciatívu a predložia nový návrh na vyriešenie konfliktu založený na územnej celistvosti Ukrajiny". V piatok Hollande povedal, že smeruje za Putinom s cieľom dosiahnutia komplexnej dohody na ukončenie násilia. 


"Po niekoľkých hodinách strávených (vo štvrtok) v Kyjeve je potrebné dosiahnuť dohodu," skonštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies