Merkelová: Nezamestnanosť mladých je najväčší problém Európy

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 10:15 • 2 min
Merkelová: Nezamestnanosť mladých je najväčší problém Európy

BERLÍN - Jedným z najväčších problémov Európy je rekordná nezamestnanosť medzi mladými ľuďmi mladšími ako 25 rokov, ktorým hrozí, že sa stanú novou "stratenou generáciou".

slovakia

left justify in out

Myslí si to nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá to vyhlásila krátko pred minisummitom európskych lídrov zaoberajúcim sa práve týmto problémom. "Nezamestnanosť mladých je v niektorých krajinách príliš vysoká už množstvo rokov a kríza ju vyhnala ešte vyššie," cituje šéfku nemeckej vlády britský denník The Guardian. "To je neudržateľné na kontinente trpiacom starnúcou populáciou. Nemôžeme dovoliť, aby sme tu mali stratenú generáciu," dodala.

Summit o problematike nezamestnanosti mladých je naplánovaný na stredu v nemeckom Berlíne a okrem Merkelovej sa na ňom zúčastní aj francúzsky prezident Francois Hollande, stály predseda Európskej rady Herman Van Rompuy a šéf Európskej komisie José Manuel Barroso.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies