Merkelová nevidí dôvod na zrušenie sankcií voči Rusku

NETKY.SK • 19 August 2016, 11:46 • 2 min
Merkelová nevidí dôvod na zrušenie sankcií voči Rusku

BERLÍN - Na zrušenie sankcií uvalených Európskou úniou na Rusko zatiaľ nie je dôvod, keďže Moskva nesplnila všetky záväzky stanovené minskými mierovým dohodami. Nemecká kancelárka Angela Merkelová to uviedla v dnes zverejnenom rozhovore pre mediálnu skupinu RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

slovakia

left justify in out

Merkelová podľa tohto média zdôraznila, že anexiou Krymského polostrova v roku 2014 a podporou proruských separatistov na východe Ukrajiny spôsobilo Rusko rozsiahlu krízu.

 

"Európa musela reagovať na porušenia týchto základných pravidiel," vyhlásila Merkelová s tým, že spolu s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom robí všetko pre to, aby prinútili Ukrajinu a Rusko napriek všetkým ťažkostiam implementovať minské dohody. "Toto je a zostáva meradlom aj pre budúce sankcie," dodala kancelárka, ktorú citovala agentúra Reuters.

 

Európska únia v júni predĺžila hospodárske, finančné a obranné sankcie voči Rusku do konca januára budúceho roka. Nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier a ďalší vysokopostavení sociálni demokrati, ktorí sú Merkelovej koaličnými partnermi, si zvolili zmierlivejší tón a vyhlásili, že EÚ by mala postupne stiahnuť sankčné opatrenia voči Rusku, ak bude v mierovom procese zreteľný pokrok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona