Merkelová: Migranti sú v Nemecku sklamaní, 3-tisíc ich odchádza mesačne späť do Iraku

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 06:54 • 2 min
Merkelová: Migranti sú v Nemecku sklamaní, 3-tisíc ich odchádza mesačne späť do Iraku

AALEN - Okolo 3000 migrantov sa v súčasnosti každý mesiac vracia z Nemecka späť do Iraku, pričom ich počet má zvyšujúci sa trend.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorú citovali nemecké médiá, ako aj agentúra Reuters.

 

Mnohí z týchto ľudí žijú v dočasných táboroch a sú frustrovaní zdĺhavým procesom udeľovania azylu. Krajina totiž nedokáže vybaviť všetky žiadosti o azyl po tom, ako do Nemecka minulý rok dorazilo vyše milióna migrantov.

 

"Momentálne sa do Iraku každý mesiac vracia 3000 osôb", mnohí z nich k príbuzným, ktorí žijú v mestách oslobodených už spod nadvlády Islamského štátu, odznelo z Merkelovej úst počas mítingu v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

 

V regionálnych voľbách v spomínanej spolkovej krajine 13. marca pozorovatelia nevylučujú, že by Zelení mohli získať dokonca viac hlasov v tejto bašte Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Angely Merkelovej. Stalo by sa tak vlastne po prvý raz od roku 1952, čo by tu CDU prišla o výsadné postavenie. Ďalším politickým subjektom na vzostupe nielen v tejto časti Nemecka je euroskeptická a protiimigračná opozičná strana Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorej prieskumy verejnej mienky predpovedajú zisk okolo 11 percent hlasov.

 

Voliči budú v spomínaný deň rozhodovať o zložení krajinských parlamentov aj v dvoch ďalších nemeckých spolkových krajinách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies