Merkelová mieri do Číny za obchodom

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 12:19 • 2 min
Merkelová mieri do Číny za obchodom

BERLÍN/PEKING - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v nedeľu začne svoju v poradí siedmu návštevu Číny, kam príde s cieľom podporiť obchodné vzťahy medzi Berlínom a Pekingom.

slovakia

left justify in out

Líderka najväčšej európskej krajiny pobudne v najľudnatejšej krajine sveta tri dni, počas ktorých sa stretne s najvyššími ústavnými činiteľmi. Súčasťou jej delegácie budú podľa piatkových informácií nemeckých médií aj vedúci predstavitelia najväčších nemeckých spoločností, ako sú Siemens, Volkswagen, Lufthansa či Deutsche Bank. Nemecká kancelárka začne svoj program v Číne nedeľňajšou návštevou 80-miliónovej provincie Sečuán. V pondelok príde do Pekingu, kde ju privítajú so všetkými vojenskými poctami. Celkovo by počas Merkelovej prítomnosti v Číne malo byť uzavretých desať čínsko-nemeckých obchodných dohôd.

 

Čínsky trh je pre Nemecko kľúčový, a to najmä po vypuknutí hospodárskej krízy pred šiestimi rokmi. Dopyt po nemeckých tovaroch je najmä v oblasti automobilového priemyslu a technológii. Obe krajiny sa už dohodli aj na spolupráci v oblasti úspory energií, výstavby či obnoviteľných zdrojov s cieľom zlepšiť životné prostredie vo veľkých mestách, ktoré trápi veľké znečistenie ovzdušia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies