Merkelová kritizovala politiku ruského prezidenta

NETKY.SK • 7 December 2014, 09:59 • 2 min
Merkelová kritizovala politiku ruského prezidenta

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová odmietla kritiku svojich predchodcov na adresu kurzu voči Rusku.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre dnešné vydanie novín Welt am Sonntag vyjadrila presvedčenie, že "spoločná európska reakcia na konanie Ruska je správna", informovala agentúra DPA.
      

"To, že Rusko porušilo územnú celistvosť a zvrchovanosť Ukrajiny, ktorú prisľúbilo v Budapeštianskom memorande z roku 1994, nemôže ostať bez následkov," uviedla Merkelová po otázke o výhradách jej predchodcov vo funkcii.
      

Helmut Kohl a Gerhard Schröder kritizovali okrem iného, že Rusko je v ukrajinskej kríze príliš izolované. Merkelovej zahraničnú politiku v poslednom čase napádala aj nemecká opozícia.
      

Merkelová v interview kritizovala nielen politiku ruského prezidenta Vladimira Putina voči Ukrajine, ale aj ďalším štátom. "Tri krajiny z nášho východného susedstva, Moldavsko, Gruzínsko a Ukrajina, podpísali z vlastného zvrchovaného rozhodnutia asociačné dohody s EÚ. Týmto trom krajinám spôsobuje Rusko ťažkosti," zdôraznila kancelárka s tým, že pri destabilizácii sa Moskva nezdráha ani narúšať územnú celistvosť krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies