Merkelová konečne priznala, že v Nemecku existujú nebezpečné "No go zóny" a úrady musia začať konať

NETKY.SK • 28 Február 2018, 10:35 • 2 min
Merkelová konečne priznala, že v Nemecku existujú nebezpečné "No go zóny" a úrady musia začať konať

BERLÍN - V Nemecku existujú tzv. "No go zóny", ktoré mnohí "pozitívne mysliaci" ľudia považovali za konšpirácie vyplývajúce zo xenofóbie.

slovakia

left justify in out

Áno, aj v Nemecku, tak ako už v celej západnej Európe sú nebezpečné zóny obývané migrantmi, kam sa boja vstúpiť aj ozbrojení policajti. V rozhovore pre RTL to uviedla samotná nemecká kancelárka Angela Merkelová. Priznala, že príchod "toľkých utečencov" v krajine "vyvolal niekoľko otázok," avšak dodala, že ak by vypukla ďalšia masová migrácia, konala by rovnako - je náruč teda ostáva otvorená.

 

Povedala tiež, že je načase, aby úrady urobili "niečo" a zabezpečili verejnú bezpečnosť. "Vždy je pre mňa dôležité zabezpečenie domácej bezpečnosti, pretože je to povinnosťou štátu, štát má monopol moci, štát musí zabezpečiť, aby ľudia mali právo sa slobodne a bezpečne pohybovať po verejnom priestore," tvrdí Merkelová.

 

Téme násilia produkovaného prisťahovalcami sa Merkelová vyhla a namiesto toho sa posťažovala na kritiku jej osoby a poitiky. Rozhovor pre RTL poskytla niekoľko týždňov po tom, ako vládou sponzorovaná štúdia preukázala dramatický nárast násilných trestných činov zo strany mužských migrantov vo veku od 14 do 30 rokov. Štúdiu vypracovala skupina kriminológov a súdnych expertov na žiadosť nemeckého ministerstva pre rodinné záležitosti, starších občanov, ženy a mládež. Informovala o tom RussiaToday.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies