Merkelová je za vrátenie kompetencií štátom EÚ

NETKY.SK • 14 August 2013, 12:28 • 2 min
Merkelová je za vrátenie kompetencií štátom EÚ

BERLÍN - V Európskej únii by sa podľa názoru nemeckej kancelárky Angely Merkelovej malo diskutovať o vrátení niektorých právomocí Bruselu jednotlivým členským štátom.

slovakia

left justify in out

Hovorí sa síce o tom, či by Európa mala dostať ešte viac kompetencií, podľa Merkelovej by však bolo treba uvažovať aj o tom, či "sa niektoré kompetencie niekedy nevrátia späť". Merkelová to povedala v utorok večer pre rozhlasové stanice Phoenix a Deutschlandfunk. Kancelárka sa tak vyjadrila na margo podobnej debaty v Holandsku. V tejto súvislosti tiež povedala že "túto diskusiu budeme po voľbách viesť aj my". Zdôraznila pritom, že cieľ "viac Európy" sa môže dosiahnuť nielen posilnením bruselských inštitúcií na úkor členských štátov, ale aj lepšími dohodami medzi nimi samotnými.

Holandská vláda v júni zverejnila list, v ktorom sa kriticky stavia k ďalšej európskej centralizácii a žiada opäť väčšie rozhodovacie právomoci pre krajiny EÚ, prinajmenšom v niektorých politických oblastiach. Rovnakými požiadavkami je známa predovšetkým vláda Veľkej Británie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona