Merkelová: Je potrebné urobiť všetko, aby sa Grécku neminuli peniaze

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 10:01 • 2 min
Merkelová: Je potrebné urobiť všetko, aby sa Grécku neminuli peniaze

BRUSEL - Je potrebné urobiť všetko pre to, aby sa Grécku neminuli peniaze skôr, ako dosiahne dohodu s medzinárodnými veriteľmi.

slovakia

left justify in out

Uviedla to vo štvrtok nemecká kancelárka Angela Merkelová po stretnutí s gréckym premiérom Alexisom Tsiprasom. Táto dohoda zaručí, že výmenou za reformy Grécko získa ďalšie prostriedky. Merkelová stretnutie s Tsiprasom označila za "konštruktívne“. Zároveň uviedla, že s gréckym premiérom sa dohodli na tom, že obsah stretnutia ostane dôverný. Na otázku o tom, čo sa stane, ak sa Grécku minú peniaze pred dosiahnutím dohody, Merkelová uviedla, že "je potrebné urobiť všetko, aby sa tomu zabránilo“.


Podpredseda Európskej komisie Valdis Dombrovskis neočakáva, že Grécko dosiahne v apríli dohodu s veriteľmi týkajúcu sa technických rokovaní. Rokovania o dlhu by podľa neho mali pokračovať aj v máji, teda aj po 30. apríli, čo bol hraničný termín stanovený na uzavretie dohody. Nedodržanie tohto termínu nemá žiadne praktické dopady okrem toho, že na politickej scéne vzniknú rozpaky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies