Merkelová je podľa Forbes stále najmocnejšou ženou sveta

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 18:30 • 2 min
Merkelová je podľa Forbes stále najmocnejšou ženou sveta

WASHINGTON - Nemecku kancelárku Angelu Merkelovú vyhlásil americký časopis Forbes po tretí raz za sebou za najmocnejšiu ženu sveta.

slovakia

left justify in out

Forbes v stredu zverejnil každoročný rebríček sto najvplyvnejších žien sveta, v ktorom nechýbajú političky, obchodníčky či ľudia z oblasti médií a módy. Všetkých opätovne predčila nemecká líderka, ktorá dominuje rebríčku zostaveného na základe reálneho vplyvu na okolie či bohatstva. Na druhom mieste skončila prezidentka Brazílie Dilma Rousseffová. Tesne za bránami prvej trojky skončila manželka amerického prezidenta Baracka Obamu Michelle, ktorá predstihla exministerku zahraničných vecí USA a bývalú prvú dámu Hillary Clintonovú. V prvej desiatke sa okrem Merkelovej objavila už iba jedna Európanka - francúzska šéfka MMF Christine Lagardeová.

Najväčší prekvapením tohtoročného rebríčka je 11. miesto juhokórejskej prezidentky Pak Kun-hje, ktorá v minuloročnom rebríčku nefigurovala. Spomedzi mimoamerických osobností sa v rebríčku objavili aj austrálska premiérka Julia Gillardová či barmská poslankyňa a dlhoročná opozičná aktivistka Aun San Su Ťij. Jeden z minima zástupcov starého kontinentu, britská kráľovná Alžbeta II. zaznamenala pokles na 40. miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies