Merkelová, Hollande a Putin budú rokovať o Ukrajine

NETKY.SK • 13 Október 2016, 07:21 • 2 min
Merkelová, Hollande a Putin budú rokovať o Ukrajine

PARÍŽ - Najvyšší predstavitelia Francúzska, Nemecka a Ruska sa zrejme "vo veľmi krátkom čase" stretnú v Berlíne, aby obnovili úsilie o nastolenie mieru na Ukrajine. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa vyhlásenie kancelárie francúzskeho prezidenta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na stretnutí v Berlíne ohľadom ukrajinskej krízy sa dnes telefonicky dohodli francúzsky prezident Francois Hollande so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom a nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Všetci traja lídri sa tiež zhodli v názore, že rokovanie o Ukrajine bude musieť byť "konštruktívne", aby viedlo k zabezpečeniu prímeria a slobodných volieb na Ukrajine, na ktorej východe proti sebe stoja vládne sily a separatisti podporovaní Moskvou.


Podľa agentúry AP je dohoda o uskutočnení rozhovorov zameraných na nastolenie mieru na Ukrajine dôkazom, že diplomatické komunikačné kanály zostávajú otvorené aj napriek tomu, že Rusko v Bezpečnostnej rade OSN vetovalo francúzsky návrh rezolúcie o Sýrii, Francúzsko obvinilo Rusko z vojnových zločinov a Putin zrušil plánovanú cestu do Francúzska.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona