Merkelová: Eurozóna nemá priestor na zníženie úrokových sadzieb z dlhu Grécka

NETKY.SK • 31 August 2015, 16:30 • 2 min
Merkelová: Eurozóna nemá priestor na zníženie úrokových sadzieb z dlhu Grécka

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes vyhlásila, že eurozóna podľa nej nemá žiadny priestor na zníženie úrokových sadzieb z gréckeho dlhu, ale mohla by Aténam odsunúť termín začiatku splácania záchranných úverov.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že čo sa týka úrokových sadzieb, nemáme žiadny priestor na manévrovanie, pretože tieto sadzby sú veľmi nízke," povedala kancelárka na tlačovej konferencii v Berlíne.

 

Dodala však, že čo sa týka začiatku splácania gréckeho dlhu a výšky splátok, majú veritelia z eurozóny ešte nejaký manévrovací priestor.

Okrem toho Merkelová očakáva od Atén, že budú zavádzať všetky sľúbené reformy, ktoré sú podmienkou pre uvoľnenie ďalších splátok z tretieho záchranného programu. Grécko totiž čakajú predčasné voľby a eurozóna má obavy, aby Atény nepoľavili v reformnom úsilí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies