Merkelová: Ekonomické sankcie voči Rusku sú stále jednou z možností

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 15:07 • 2 min
Merkelová: Ekonomické sankcie voči Rusku sú stále jednou z možností

BERLÍN - Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová dnes kritizovala Moskvu za to, že sa nepridala k mierovému plánu ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Súčasne upozornila, že ešte stále je v hre uvalenie prísnejších ekonomických sankcií.

slovakia

left justify in out

Merkelová podľa správy agentúry Reuters dodala, že pokiaľ ide o sankcie, "sme na druhej úrovni a nemôžeme vylúčiť, že budeme musieť ísť aj ďalej". 

 

Na dnešnej spoločnej tlačovej konferencii s generálnym tajomníkom NATO Andersom Foghom Rasmussenom označila za poľutovaniahodné, že počas desať dní trvajúceho prímeria, vyhláseného Porošenkom, sa neobjavila zo strany Ruska žiadna zásadná reakcia na jeho mierový plán. Merkelová kritizovala aj skutočnosť, že dohodu o zastavení paľby separatisti neakceptovali.

 

Merkelová ubezpečila, že "aj naďalej neprestaneme hľadať diplomatické riešenia" krízy na Ukrajine. Potvrdila, že nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier dnes privíta svojich rezortných kolegov z Ruska a Ukrajiny: Sergeja Lavrova a Pavla Klimkina, aby s nimi prediskutoval najnovší vývoj v krízovej oblasti. Poznamenala, že "sme ďaleko od bodu, v ktorom by sme chceli byť".

 

Rasmussen po rokovaniach s Merkelovou v Berlíne obhajoval reakciu Západu na účinkovanie Ruska v kríze na Ukrajine. "Všetky opatrenia, ktoré sme prijali, sú defenzívne, primerané a plne v súlade s našimi medzinárodnými záväzkami," zdôraznil šéf NATO. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies