Merkelová: ECB udrží grécke banky nad vodou až do nedele

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 06:57 • 2 min
Merkelová: ECB udrží grécke banky nad vodou až do nedele

BRUSEL - Prezident Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi dnes ubezpečil lídrov eurozóny, že ECB urobí to, čo je nevyhnutné, aby udržala grécke banky nad vodou až do summitu Európskej únie v nedeľu, ktorý sa bude usilovať o dohodu o ďalšej pomoci Grécku. Povedala to dnes nemecká kancelárka Angela Merkelová.

slovakia

left justify in out

Hovorila na tlačovej konferencii po mimoriadnom summite eurozóny. Povedala, že nie je "prehnane optimistická", že sa podarí nájsť riešenie na záchranu Grécka do nedele, avšak summit bol zvolaný "pretože si myslíme, že situácia je nebezpečná", citovala ju tlačová agentúra Reuters.

 

Na otázku, či by Grécko mohlo vypadnúť z eurozóny, ak nepredloží presvedčivé návrhy na reformy, povedala, že nedeľňajší summit rozhodne, či sa majú začať rokovania s Aténami o dvojročnom programe.

 

Lídri eurozóny podľa jej slov nerokovali o možnosti, že by Grécko vytvorilo paralelnú menu. Merkelová uviedla, že eurozóna stojí pri svojom záväzku z roku 2012, že sa pozrie na uľahčenie dlhového zaťaženia Grécka, ak splní všetky podmienky. Vylúčila však akúkoľvek možnosť odpustenia časti dlhov, ktoré by podľa nej bolo v rozpore so zmluvou EÚ, napísala agentúra Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies