Merkelová dúfa v pokrok na schôdzke o Ukrajine

NETKY.SK • 21 Január 2015, 15:44 • 2 min
Merkelová dúfa v pokrok na schôdzke o Ukrajine

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dúfa, že dnešné štvorstranné rokovania v Berlíne zamerané na zmiernenie násilností na východe Ukrajiny povedú k pokroku. Zároveň varovala, že dohodnuté prímerie sa rúca.

slovakia

left justify in out

"Dúfam, že dnes sa možno podarí vytvoriť nejaké štruktúry. Nie som si ale istá. Nechcem si robiť veľké nádeje. Je zrejmé, že prímerie je čoraz viac krehkejšie," povedala Merkelová na spoločnej tlačovej konferencii s azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom.

 

Na schôdzke, ktorá sa uskutoční v Berlíne vo večerných hodinách, budú prítomní ministri zahraničných vecí Ukrajiny, Ruska, Nemecka a Francúzska. "Cieľom je taktiež zvážiť, či došlo k pokroku v príprave možného štvorstranného summitu v Astane. Nechceme ďalšie stretnutie prezidentov, ktoré neprinesie výsledky," dodala kancelárka.

 

Alijev na tlačovej konferencii v Berlíne odmietol kritiku svojej vlády ohľadne porušovania ľudských práv v Azerbajdžane. Vyhlásil, že všetky občianske práva a slobody sú v jeho krajine garantované.

 

"Azerbajdžan nemá problém s rebríčkom slobody tlače ani s mojím osobným hodnotením. Posledné prieskumy verejnej mienky ukázali, že vyše 90 percent obyvateľstva ma podporuje," konštatoval.

 

Ľudskoprávni aktivisti vyzvali Merkelovú, aby s Alijevom hovorila o situácii v jeho krajine, kde podľa nich zatkli vlani vyše 30 oponentov režimu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies