Merkelová: Cyperský bankový sektor je neudržateľný

NETKY.SK • 21 Marec 2013, 13:55 • 2 min
Merkelová: Cyperský bankový sektor je neudržateľný

BERLÍN - Nemecko má záujem nájsť riešenie pre Cyprus, no najskôr sa musí prijať vhodný plán na vyriešenie problému príliš veľkého bankového sektora, povedala dnes nemecká kancelárka Angela Merkelová.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti dodala, že vzhľadom na veľkosť bankového sektora je logické, že sa od sporiteľov s veľkými vkladmi očakáva ich účasť na pomoci bankám. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Podmienku záchranného balíka pre Cyprus v celkovej hodnote 10 miliárd eur, ktorou bolo zdanenie všetkých vkladov v bankách, teda aj vkladov drobných sporiteľov, cyperský parlament v utorok (19. 3.) neschválil. Merkelová toto rozhodnutie prijala s poľutovaním, no dodala, že ho rešpektuje.

Podľa nej Nemecko teraz počká, aký alternatívny návrh Cyprus budúcim medzinárodným veriteľom predloží. Nikózia bude musieť v dohľadnom čase s niečím prísť, inak krajine hrozí bankrot. V tomto smere nemecká kancelárka dodala, že "pre Cyprus bude dôležité do budúcnosti dosiahnuť udržateľnosť bankového sektora". Upozornila, že "v súčasnosti je cyperský bankový sektor neudržateľný".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies