Merkelová chce zvýšiť šance na vzdelanie a prácu pre mladých imigrantov

NETKY.SK • 1 December 2014, 19:32 • 2 min
Merkelová chce zvýšiť šance na vzdelanie a prácu pre mladých imigrantov

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes ohlásila plán zlepšiť prístup ku vzdelávaniu a odbornej praxi pre mladých ľudí z rodín prisťahovalcov. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenia nemeckej kancelárky.

slovakia

left justify in out

Množstvo žiadostí o prácu neuspeje podľa Merkelovej už len z toho dôvodu, že uchádzač má cudzo znejúce priezvisko. "Toto musíme zlepšiť," vyhlásila nemecká líderka na vládnom summite o integrácii v Berlíne s tým, že "tempo (integrácie) treba zvýšiť".
     

Merkelová zvolala do svojho úradu zástupcov zo všetkých 16 spolkových krajín Nemecka, predstaviteľov firiem, odborov a prisťahovaleckých organizácii. Cieľom stretnutia je prerokovať problémy v súvislosti so zapájaním mladých imigrantov do pracovných pozícií. Na stretnutí participovala aj nemecká komisárka pre integráciu Aydan Özoguzová.
     

Nemecko sa aktuálne snaží zvýšiť počet imigrantov na učňovských pozíciách. Merkelová spolu s Özoguzovou navštívili dnes úrad pre verejnú dopravu v Berlíne, ktorému sa aktívne darí nábor nováčikov s prisťahovaleckými koreňmi. Vláda podnik považuje za vzorový model pre ostatné spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies