Merkelová chce vytvoriť vlastnú európsku komunikačnú sieť

NETKY.SK • 15 Február 2014, 18:33 • 2 min
Merkelová chce vytvoriť vlastnú európsku komunikačnú sieť

BERLÍN - O tomto nápade sa chce nemecká kancelárka rozprávať s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom.

slovakia

left justify in out

Nemecká kancelárka Angela Merkelová chce na škandál okolo údajného odpočúvania svojho mobilného telefónu reagovať vytvorením vlastnej celoeurópskej komunikačnej siete. Chce sa tak vyhnúť tomu, aby dáta prechádzali aj cez zariadenia v Spojených štátoch. O tomto nápade plánuje rokovať s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. "Vo Francúzsku sa budeme rozprávať o tom, ako môžeme zachovať vysokú úroveň ochrany dát," uviedla v sobotu pravidelnej rozhlasovej relácii. "Musíme urobiť viac pre ochranu dát v Európe, o tom niet pochýb," dodala.

 

Kauzu okolo masového sledovania komunikácie miliónov Američanov zo strany americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) odhalil jej bývalý spolupracovník Edward Snowden, ktorý neskôr dostal azyl v Rusku. Jeho informácie zverejnil dnes už bývalý komentátor britského denníka The Guardian Glenn Greenwald. Podľa nich USA ilegálne sledovali viaceré európske vlády, ich lídrov vrátane Merkelovej, ale i milióny bežných občanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies