Merkelová chce počkať na grécke návrhy reforiem

NETKY.SK • 10 Február 2015, 08:39 • 2 min
Merkelová chce počkať na grécke návrhy reforiem

WASHINGTON - Nemecká kancelárka Angela Merkelová si počká na návrh Grécka týkajúci sa udržateľného spôsobu splatenia dlhu a na návrhy ďalších reforiem.

slovakia

left justify in out

Až potom chce hovoriť o tom, čo bude ďalej. "Myslím, že sa počíta to, čo Grécko položí na rokovací stôl,“ povedala Merkelová počas návštevy Washingtonu. Postoj Nemecka k situácii v Grécku víta aj americký prezident Barack Obama. "Teší ma počuť, ako Angela hodnotí to, akým spôsobom môžu Európa a Medzinárodný menový fond (MMF) spolupracovať s novou gréckou vládou na spôsoboch návratu Grécka k udržateľnému rastu v rámci eurozóny,“ povedal Obama. 

 

Grécky premiér Alexis Tsipras v nedeľu odmietol program medzinárodnej pomoci od EÚ a MMF. Zároveň uviedol, že nepožiada európskych lídrov o predĺženie programu. Povedal však, že existuje možnosť uzavretia medzinárodnej dohody s veriteľmi do konca mesiaca. Tá krajine pomôže preklenúť obdobie, kým Grécko dosiahne novú dohodu o dlhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies