Merkelová: Celkovo nevidím vývoj, ktorý by sa podobal kríze

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 16:25 • 2 min
Merkelová: Celkovo nevidím vývoj, ktorý by sa podobal kríze

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová je presvedčená, že sa nájde dobré riešenie problémov talianskych bánk a nepredpokladá, že sa začína európska banková kríza.

slovakia

left justify in out

Merkelová zdôraznila, že o tomto probléme sa "intenzívne rokuje". "Som veľmi presvedčená, že tieto otázky sa môžu dobre vyriešiť a celkovo nevidím vývoj, ktorý by sa podobal kríze," vyhlásila kancelárka v utorok v Berlíne.


Obavy o finančné zdravie talianskych bánk sa zintenzívnili po tom, ako Veľká Británia odhlasovala odchod z Európskej únie. Taliansky premiér Matteo Renzi hľadá spôsob záchrany bánk, krajiny ktoré majú veľký objem zlých úverov. Zároveň však predstavitelia 19-člennej eurozóny tvrdia, že sa dodržia nové pravidlá pre záchranu ohrozených bánk, ktorých cieľom je chrániť daňových poplatníkov.


Šéf skupiny ministrov financií krajín eurozóny Jeroea Dijsselbloem sa v pondelok vyjadril, že problémy talianskych bánk nepredstavujú akútnu krízu. Dijsselbloem povedal, že existujú problémy medzi talianskymi bankami súvisiace s ich klasifikovanými úvermi, ale podľa jeho slov to nie je nič nové. Konštatoval pritom, že tieto problémy sa budú musieť "postupne riešiť".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona